torsdag 31 oktober 2019

Gör det själv

Maureen Tucker var trummis i Velvet Underground. 1981 spelade hon in soloskivan Playin' possum som gavs ut på Trash records påföljande år. Hon spelade alla instrument själv och även sång.

Det är en ganska speciell skiva rent musikaliskt men den är genuin och det märks mycket av Velvet Underground i musiken.

Det här var hennes första soloalbum men hon spelade in åtminstone ett album till, men det har inte lyssnat på än. Här hyllar hon flera av de tidiga rock n roll artisterna men även sin gamla grupp Velvet Underground. Väldigt avskalat och egensinnigt.

Bo Diddley en cover på den klassiska rock n roll låten. En del märklig gitarr i säregna mönster.

Andra låten är en cover på Velvet Underground låten Heroin. En mycket bra låt som framförs på ett stämningsfullt sätt. Väldigt mycket dynamik och temperament. Säreget bubblande gitarrljud.

Slippin' and slidin', den gamla Little Richard klassikern går i ett obevekligt tungt långsamt tempo som blir riktigt bra. Rått gitarrljud och hennes försiktiga röst. Bra munspel.

I'll be your baby tonight är en Bob Dylan cover. Känns som en kul kommentar på en löjlig låt.

Andra sidan inleder med Louie, Louie även den en 50-tals rockare. En del saxofon.

Slippin' and slidin' körs en gång till. Har en inte fullt så rå framtoning som A-sidans version.

Concerto in D major en märklig traktering på gitarr av en Vivaldi komposition, även ett sparsmakat cymballjud.

Around and around är en cover på en Chuck Berry låt. En säregen ljudbild.

Sista låten är hennes egen komposition Ellas som är en hyllning till Bo Diddley alias Ellas MacDaniel. En instrumentallåt med det karaktäristiska Bo Diddley soundet i botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar