tisdag 3 maj 2011

Mer än ett one-hit wonder

Har alltid trott att Scott McKenzie bara gjorde låten San Francisco men efter att jag hittade en skiva på skivmässan i Huskvarna i påskas så är jag glatt överaskad. Skivan The voice of Scott McKenzie är fylld till bredden med riktigt bra folkrock. Lite Simon and Garfunkel över det och kanske Loving Spoonful med låten It's not time now skriven av John Sebastian och Zal Yankovsky. En hel del Mamas and the Papas influenser också, vilket inte är så konstigt, John Philips har nämligen skrivit de flesta av låtarna och även producerat skivan. Om jag förstått rätt så har Scott McKenzie varit med i senare återföreningar av Mamas and the Papas.
Ljudbilden är genuin och Scott McKenzie sjunger bra, med en fin drömmande melankolisk stämmning i rösten. Instrument är främst gitarr (akustisk) och trummor med piano på vissa låtar och även en del fiol främst på Like an old time movie.

Förutom San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair) så är nog min favoritlåt It's not me med bluesiga partier på piano. Don't make promises innehåller ett behagligt basljud och fin gitarr och piano dessutom kul överaskande sång. Twelwe-thirty har en underbar melodi och har effektfulla gitarrer. Rooms innehåller stämmningsfullt klingande el-gitarr. Reason to belive skriven av Tim Hardin är riktigt bra med bra gitarr och piano, ganska snabbt tempo och lite bluesigt.

Låten What's the difference som finns med på både första och andra sidan i olika tappning har Scott McKenzie själv skrivit.

Det finns inte en enda dålig låt eller ögonblick, skivan är en musikalisk njutning. San Francisco flower-power när den är som bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar