onsdag 1 juni 2022

Innan Grateful Dead

Brent Mydland var medlem i Grateful Dead mellan 1979 och 1990 när han tragiskt avled av en drogöverdos. Innan Grateful Dead spelade han piano och sjöng i gruppen Silver på deras enda album. Det var självbetitlat och gavs ut 1976 på Arista. De spelar trevlig countryrock med en antydan åt pophållet.

Jag hörde talas om dem via den svenska gruppen KG 22 som jag skrivit om tidigare. De gjorde en cover på Musician och där kände jag igen upphovsmannen Brent Mydland i låtlistan.

Min favoritlåt från skivan är nog All I wanna do som är väldigt solig och även Memory som har en härlig melankolisk melodi.

Musician (it's not an easy life) inleder skivan. En väldigt mjuk låt men ganska melodiös. All I wanna do är en trevlig och solig countryrocklåt. Memory fortsätter i en melodiös stil men lite mer melankolisk. No wonder bjuder på lite mer gitarr och mjuk countryrock. Trust in somebody har en lite snabbare framtoning.

Andra sidan inleds med It's gonna be alright. Mjukt och melodiöst. Climbing fortsätter mjukt med bra mycket körande och en del gitarr. Wham bam har en solig och melodiös framtoning. Right on time har en lite annorlunda mer akustisk countryrockig framtoning. Bra variation i gitarrspelet. Goodbye, so long avslutar skivan melodiöst och lite melankoliskt med bra piano och stämsång.

Länk till LPn hos Amazon (affiliate link).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar