lördag 25 juni 2022

Återdistad

Link Wray spelade in ett par otroligt bra album i början av 70-talet och medverkade även på minst tre album med andra artister som även de tillhör mina favoriter. Nu ska jag skiva om albumet Stuck in gear som gavs ut 1975 på Virgin. Här går han delvis tillbaka till den 50-talsrockande stilen som han började med i slutet av 50-talet.

Mina favoritlåtar från skivan är Quicksand och Cottoncandy apples den första påminner om de två klassiska albumen med blixtrande countryrock och blues och den andra andra är härligt anspråkslös och påminner lite om Elvis.

Southern lady inleder i en berättande ganska svepande countrystil med både piano och bra improviserad gitarr i långa solon.

Tecalote har en mer sval men andå tuff stil med en gungande bluesstil. Bra gitarr här också men även en del orgel.

Quicksand har en riktigt gungande och medryckande takt med en engagerad sånginsasts av Link. Snyggt nog glider gitarrimprovisationen över i countryrock med fantastiska kryddade flödande och sprudlande toner.

I know you're leaving me now är en mer renodlad countrylåt med vackert framförd och med en annan sångare. Behaglig melodi och ansprpåkslöst framförd.

Did you see the man fortsätter i countrystil men kryddad litegrann med calypso i en rockig stil. Har lite saxofon i slutet.

Andra sidan inleder med Midnight lover här är Link tillbaka vid mikrofonen. En ganska avslappnat funkig låt. En del bra gitarr och piano.

Cottoncandy apples har ett fantastiskt sparsmakat komp med piano och en annan sångare som sjunger väldigt intimt. Han påminner märkligt nog om Elvis. En väldigt vacker melodi. En del bra gitarr kommer in i låten också efter hand.

Bo Jack är en låt i tuff bluesstil. Har några distade gitarrtoner som är fantastiskt bra.

En av Links signaturlåtar från tidigt i karriären Jack the ripper avslutar skivan. Häftiga distade gitarrtoner och bra ös med dynamiska växlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar