söndag 1 maj 2022

Elvis live

Elvis Presley gav ut flera skivor med liveinspelningar under slutet av 60-talet och början av 70-talet. Den här skivan är en de bästa med en fin mix av låtar och Elvis i högform med sin inlevelse, energi, äkthet och humor. Skivans titel är On stage och den spelades in live i Las Vegas 1970 och gavs ut på RCA. Mycket bra gitarrspel och bra körinsats skivan igenom också. Två är senare spelades den underbara konsertfilmen Elvis on tour in. Den här skivan får mig alltid på gott humör.

Bra spriding på låtarna med blues, rock n roll, pop och rock hela tiden i Elvis fantastiska stil. Covers på både en bra Creedence Clearwater Revival och en bra Beatels låt. Min absoluta favorit blir ändå skivans sista låt Let it be me (Je t'appertiens).

Skivan inleder med klassikern See see rider. Riktigt bra tempo med snyggt gitarrspel och fantastisk sånginsats av Elvis.

Release me (and let me love again) har en avslappnad stämning med bra kör och fantastisk sånginsats.

Sweet Caroline är en Neil Diamond låt. Elvis version är melodiös och har mycket engagemang och känsla. Låten dyker för övrigt upp i Seth Macfarlane filmen Ted på ett roligt sätt.

Nästa låt är Del Shannons klassiker Runaway. Otroligt bra sånginsats och gitarrspel. Mycket bra arrangemang med kör och sprucken surfgitarr.

The wonder of you är en omtänksam och underbar låt med Elvis varma röst. Fantastisk kör och gitarr som ytterligare förgyller låten.

Andra sidan inleder med Polk salad Annie. De skapar en dallrande tuff stämning. Bra gitarrspel.

Oväntat nog är nästa låt Beatelslåten Yesterday. Vackert framförd med piano och kör bakom Elvis fantastiska känslosamma sångröst.

Klassiska Creedence Clearwater Revival låten Proud Mary följer härnäst. Elvis gör en engagerad sånginsats och den har bra tryck.

Walk a mile in my shoes är en spelglad och svängig låt. Även Jerry Lee Lewis har gjort låten.

Let it be me (Je t'appertiens) verkar vara en fransk låt. Framförs med mycket temperment. Fullständigt underbar känsla i Elvis röst och en så vacker melodi med kören och allt. De får även med ett litet anspråkslöst gitarrsolo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar