torsdag 12 maj 2022

Highlander

Albumet A kind of magic med Queen innehöll mycket filmmusik men det står bara om filmen Iron eagle på omslaget. Den åtmisnstone för mig mer kända filmen Highlander nämns inte. Sevärd för att Sean Connery är med. Tre låtar från den filmen finns med på skivan som gavs ut 1986 på EMI.

Musiken på den här skivan är både helt fantastisk och en del som inte är så intressant. Låtarna Friends will be friends, Who wants to live forever och Princes of the universe är helt underbara och bland det absolut bästa med Queen. Trevligt nog finns alla texter med på innerpåsen.

One vision var tydligen musik till filmen Iron eagle. Jag har inte sett den.

A kind of magic har bra melodi och gitarrspel. Freddie sjunger med mycket inlevelse.

One year of love har en stor portion 80-tal över sig men melodin är bra och sånginsatsen likaså. Snygg orkestering i slutet.

Pain is so close to pleasure fortsätter i en 80-talsstil men har en del bra gitarr.

Friends will be friends har en riktigt stark melodi med mycket dramatik där intensiteten i ljudbilden växlar snyggt genom hela låten. Mycket bra sånginsats i samklang med piano och gitarr. Även en del fin stämsång. May får till några riktigt bra toner på gitarren.

Andra sidan inleder med Who wants to live forever har en härligt ödesmättad men ändå positiv känsla med stark sånginsats och melodi. Byggs upp väldigt dramatiskt och snyggt.

Gimme the prize (Kurgan's theme) är mer hård i sin framtoning och den har mer dramatik och märkliga ljud och röster än melodi. Har en slags distad skotsk folkmelodi inbakad i en kort sekvens.

Don't lose your head har en väldigt 80-talsinfluerad stil med dimmiga ljudmattor och distansierade röster. Freddie sjunger dock bra.

Princes of the universe kombinerar på ett fantastiskt sätt sång a cappella och med tungt ackompanjemang med gitarr och trummor. Magnifikt och medryckande. Riktigt snygg sekvens med snabbt gitarrspel och mycket dynamisk variation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar