lördag 23 april 2022

Källan

Jag har nämnt gruppen Bubble Puppy ett par gånger tidigare här på bloggen när jag skrivit om grupperna Demian och Sirius. Nu har turen äntligen kommit till albumet det började med. Det heter A gathering of promises och gavs ut på det berömda skivbolaget International artists 1969. Första låten var ganska framgångsrik som singel.

De bjuder överlag på en solig blanding av countryrock med både hårdrockande och psykedeliska inslag. Påminner lite om både Blue Cheer, Grateful Dead och Quicksilver Messenger Service. Min favoritlåt är nog Todd's tune.

Hot smoke and sassafras inleder med hårdrockstoner sen kommer mer stämsång som passar in snyggt och mer gitarr i ett fint tempo som över går mer i countryrock och tillbaka igen. Fantastiskt positiv känsla.

Todd's tune har en underbar melankolisk dröjande och längtande stämning över sig. Varierande gitarrspel som växlar mellan energiskt och lyriskt. Stark avslutning med trummor och gitarr.

I've got to reach you håller kvar vid den här lyriska och melankoliska klangen. Bra sånginsats i en melodisk låt. Tar ett annorlunda språng en bit in i låten och blir mer improviserad med ett bra flyt. Sedan kommer ett intensivt parti med gitarr och handklapp innan den mer dröjande lyriska musiken återvänder.

Lonely har en mer rockande stil med rusande gitarrer och ett spännande åkande riff i en dynamisk och omväxlande melodi.

A gathering of promises är en vackert klingande folkrockslåt med bra sångarrangemang där de sjunger i olika stämmor som fyller i varandra. Fin melodi och snyggt sparsmakat varmt gitarrspel.

Andra sidan inleder med fantastisk positiv men anspråkslös energi i låten Hurry sundown. Behagligt gitarrspel med en säregen klang.

Elizabeth här är det nästan Spirit känsla med en avancerad melodi med experimentellt jazzigt gitarrspel.

It's safe to say är en behaglig vacker melodi med ett försiktigt underbart gitarrspel.

Road to St Stephens här hittar de en Grateful Dead känsla med sång och countryinspirerad rock med många lössläppta musikaliska infall.

Beginning har en snabbare driven flödande stil, fin sånginsats och varierat gitarrspel med både countryrock och mer psykedeliska toner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar