måndag 31 januari 2022

Kul men kort

Big Brother and the Holding Company hade alla originalmedlemmarna kvar 1990 när den här mini-LPn spelades in. Den gavs ut så sent som 2019 på Sireena Records på grön vinyl men originalutgåvan på kasett 1993. Sången står Michel Bastian för. Hon spelade med Big Brother and the Holding Company 1987 till 1996.

Det är en kul med kort EP där sången är bra och kompet fortfarande fantastiskt bra.

Bluesklassikern Ball and chain inspelad live inleder. Kompet är riktigt vackert med strålande gitarrslingor. Michel Bastians sånginsats är också bra och full av inlevelse speciellt i slutet utan komp.

Fly with me är inspelad i studio och har inte samma närvaro och genuinitet som föregående låt. Men den har bra gitarrspel ändå som improviserar ovanpå grundmelodin. Sånginsatsen är också bra. Tyvärr lite för mjuk polerad ljudbild i övrigt.

Piece of my heart har en bra sånginsats med mycket känsla. Bra körande också av de andra i bandet. Gitarrspelet är mycket bra med fantastisk känsla för dynakik. Kul mandolin-ljudande ton i slutet av låten. Inspelad live.

Avslutar skivan gör en liveversion av Janis Joplins egna Women is losers. Märkligt att ordningen på både etiketten och Discogs är tvärtom. De får till ett bra sväng och bra sångarrangemang med Michel sjunger först och bandet svarar. Grymma gitarrtoner i två kortare solon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar