lördag 4 april 2020

Gott humör

På Good Cheers enda skiva Time for Good cheer hör jag spår från många av mina favoritartister och -skivor. Allt från The Band, Guitar ensemble och Hickory wind. De använder sig av stämsång, bra sångarrangemang, fina melodier och ett dynamiskt gitarrspel och de har en genuin framtoning. Albumet gavs ut på ORS records 1969.

Good Cheer bestod av Johnny Cadick på gitarr, Val Muylle på orgel och sång, Chuck Manker på bas och sång samt Bob Sanders på trummor och sång. Skivan spelades in på Osborne recordings i Indianapolis i Indiana.

Time inleder albumet med en dynamisk mix av engagerad ganska hård gitarr och bra sånginsats i en mer dämpad stil.

Tomorrow fortsätter i en dämpad stil men med stämsång och en berättande lunkande melodi.

The dream har en drömsk atmosfärisk men samtidigt driven stil med orgel och fin sånginsats. En del mycket bra sprucken gitarr i spansk stil.

Black and pink fortsätter i en mer stuffande stil men avslappnad och originell i framtoningen ändå, med en del stämsång och bra dynamik.

Väldigt långsam inledning på första sidans avslutande låt Flower men den tar sig i refrängen som är riktigt stämningsfull på ett jazzigt sätt.

Andra sidan inleder med Cherish som är en melodiös låt med fina sångarrangemang. En cover på en låt med The Association.

Games people play en välkänd melodiös låt framförd på ett dynamiskt och positivt sätt med bra sångarrangemang där deras olika röster sjunger varsin vers och de sjunger stämmor i refrängen. Tydligen är det en cover på en Joe South sång.

Buttons är en mer dämpad låt delvis i countrystil. Fin stillsam dynamik ger känslan av en blomma som öppnar sig försiktigt. Gitarrspelet bubblar precis i ytan på ett angenämt sätt.

I believe in music har en melankolisk Bob Dylan feeling över sig. Men det är en cover på en Mac Davis låt visar det sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar