söndag 24 september 2017

Som ett annorlunda The Band

Ocean spelade in en cover på låten The stones I throw som skrevs av Robbie Robertson och gavs ut som singel med gruppen Levon and the Hawks som var embryot till The Band.

Låten finns med på Ocean skivan Put your hand in the hand. Låten med samma namn var tydligen en hit. En positivt laddad låt med mycket energi. Skivan kom på etiketten Kama Sutra 1971.

Ocean som kom från Toronto i Kanada bestod av Janice Brown på sång, Greg Brown på sång, piano och orgel, Jeff Jones på bas, Dave Tamblyn på gitarr och Chuck Slater på trummor. De gav ut sin andra och sista skiva 1972.

Musiken kan liknas vid ett The Band med en kvinnlig sångerska, gospelinfluerad stil och mer positiv energi. Jag gillar skivan.

Titellåten Put your hand in the hand inleder skivan. Väldigt religiös text. Melodin och sångarrangemangen är väldigt medryckande. Handklapp och piano är bra.

Pleasure of your company framförs av en manlig sångare och har lågmält komp i början med lite flöjt och akustiska klanger. Sedan blir det mer åt countryrock hållet. Påminner om Up on cripple creek.

We got a dream framförs av Janice i första versen och Greg i andra versen och tillsammans i refrängen. Har lite lugnare österländskt influerad medryckande melodi.

Deep enough for me har både kvinnlig och manlig sång i en The Band inspirerad melodi med väldigt religiös text.

Andra sidan inleder med countryklassikern Will the circle be unbroken i en rockig gospelskrud.

The one who's left påminner väldigt mycket om The Band låten The weight.

Sones I throw har en massa orgel, bra sånginsats i medryckande arrangemang med både manlig och kvinnlig sångare. Bra växling till gitarr på ett ställe. Spännande avslutning som inte finns i originalet med vild stämsång.

No other woman har lite mer nedtonat komp i inledningen sen kommer det mer tryck i refrängen. Bra anspråkslöst gitarrspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar