tisdag 19 september 2017

Folkrock med synth

Det är verkligen annorlunda ljudlandskap på albumet Third Trails. Delvis folkrock och pop med en hawaiiansk eller ibland barock prägel och dels synthljud. Viss likhet med Linda Perhacs första skiva kombinerat med Fifty foot hose. I mina öron blir det inte så lyckat. Jag har lyssnat flera gånger och det blir inte bättre. Inga minnesvärda melodier som fångar intresset är nog en stor orsak och det bygger inte upp några speciella sinnesstämningar heller. Jag finner det svårt att förstå skivans popularitet och höga status i samlarkretsar. Sånginsatsen är lite tillgjord på ett barnsligt sätt i vissa låtar.

These trails bestod av Margaret Morgan, Patrick Cockett och Dave Choy. De spelade in skivan 1973 i Honolulu på Hawaii och skivan gavs ut på etiketten Sinergia.

These trails inleder med en kort snabb låt med flöjt och bra sånginsats.

Our house in hanalei går i hawaiiansk stil med väldigt tillgjord sånginsats.

Of broken links har en väldigt drömsk melodilös framtoning med konstiga ljud och kaotiska stämmor.

El rey pescador framförs av en manlig sångare samtidigt med den kvinnliga. En del sitar låter det som.

Psyche I and share your water inleder med reflekterande toner i mystisk folkanda. Sen övergår låten i en helt annan stil med sång som påminner mycket om Linda Perhacs med kuslig ekande röst. Sen är kompet elektroniskt med lika kusliga synthljud som dallrar fram.

Hello Lou är skivans klart bästa låt med en ordentlig melodi och en fin duett mellan en kvinnlig och en manlig sångare. Kompet är en synthig orgel. Men den bär fram en behaglig melodi.

Andra sidan inleder med ytterligare en dubbel Rusty's house and Los in space. Fin melodi och bra ackompanjemang med akustiska instrument. Sånginsatsen är på gränsen. Andra delen delas mellan en akustisk bra melodi och elektriska ljud med en vind som blåser och en orgel bland annat. En betydligt bättre sånginsats i andra delen.

Psyche II lite drömskt och mystiskt med en del elektroniska ljud blandat med akustiskt. En instrumentell låt.

Sowed a seed är mer renodlad synth i kompet och en ganska obehaglig processad sånginsats.

Rapt attention har en ganska tillgjord sånginsats men kompet är trevligt i refrängen med en fin knorr som faktiskt sätter sig.

Waipoo bärs upp av flöjt och en del stråkar. Väldigt processad drömsk sånginsats.

Garden botanum är drömsk och mystisk med en ganska spännande elektronisk liten ljudknorr. Sånginsatsen är inte speciell rolig men de försöker sig på lite arrangemang. En elektronisk låt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar