torsdag 10 augusti 2017

Anledningar

Ibland är det konstiga anledningar till att man köper en skiva. Den här skivan med gruppen Grand Funk köpte jag för att Arnold Schwarzenegger har en anknytning till skivans omslag. Det var när han var bodybuilder och inte börjat sin skådespelarkarriär. Som skådespelare är Arnold väldigt rolig.

Skivan heter All girls in the world beware och den är från 1974. Utgiven på Capitol Records.

Hela konceptet med titel och omslag är någon sorts absurd humor med en frejdigt knasig tecknad affisch som följer med skivan också. Musiken är partyrock som stundtals är ganska bra faktiskt. En del inslag av soul och pop, lite för fläskigt ibland. Näst sista låten på skivan Bad time är klart bäst, med fina influenser av 60-talspop. Några bra låtar till men tyvärr ett par som inte är riktigt godkända också. Det här är den första skiva med Grand Funk som jag har hört men det är tydligen deras nionde album. De sjunger ofta riktigt bra.

Responsibility inleder. En ganska bra positivt laddad låt med bra sånginsats och fint pianospel. Runnin' är en jobbig låt som bara står och stampar. Life har en del rolig sång med call and answer mellan höger och vänster högtalare. Bra gitarrspel också. Look at granny run run har en massa blås och en snabb taktfast gungande melodi. Memories avslutar första sidan på ett lugnt sätt. Ganska stämningsfull med stråkar och orgel med bra sång och gitarr.

Andra sidan inleder med titellåten All girls in the world beware. Den är lite funkinfluerad. Wild har en del blås och är både dansant och melodiös. Good and evil har jobbig processad röst i sången men trevligt gitarrspel. Bad time är en riktigt bra låt med en fin öppen melodiös 60-talskänsla. Stämsång och bra lättsamt ackompanjemang. Some kind of wonderful har bra sångarrangemang som cirklar runt ett statiskt marscherande komp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar