söndag 5 juni 2016

Synthigt från Robert Hunter

Robert Hunter var inte bara textförfattare han skrev även musik och spelade in flera album. Ett av hans senaste samarbeten var ju tillsammans med Bob Dylan på Together through life. Här tänkte jag skriva om Robert Hunters egna skiva Liberty som gavs ut på etiketten Relix records 1987. Kopplingen finns till Grateful Dead genom att Jerry Garcia medverkar på gitarr. Övriga som medverkar är Michael White på bas, David Mann på trummor och Rick Myers på piano och synth.

Det finns absolut ingenting i musiken som avslöjar minsta koppling till Grateful Dead lite som Bob Weirs soloskiva Heaven help the fool.

Skivan är tydligt från 80-talet. Ljudet är väldigt tunt och slätt. Som sångare är Robert Hunter ganska intetsägande. Det medverkar en kvinnlig kör. Tyvärr är melodierna också ganska intetsägande och de maler på i ungefär samma glada halvsnabba tempo. Instrumentellt är musiken som sagt väldigt slätt. Piano eller synth dominerar ljudbilden. Cry down the years har en del ljud som kanske är gitarr.

Skivan inleder med Liberty som har en ganska givande text t ex:

If I where an eagle I dress like a duck
som exempel på frihet. Stilen på låten fortsätter genom nästan hela skivan med totalt nio låtar endast sista låten har ett lite annorlunda tempo. Black shamrock har lite knasig frasering och har en pop-låt.

When a man loves a woman avslutar skivan. Den har inget med 60-tals låten att göra. Den här är skriven av Robert Hunter liksom resten av skivan. Den här är lite långsammare i tempot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar