måndag 14 mars 2016

Linda Gail Lewis på piano

Jag har sett Linda Gail Lewis live två gånger senast i Motala den 3 januari 2014. Hon kan verkligen spela piano och showa med spel både med händer och fötter. En upplevelse att se och höra.

Hon har spelat in skivor med sin mycket välkände bror Jerry Lee Lewis men här tänkte jag skriva om en av hennes soloskivor, International affair på New Rose Records från 1990. En fransk LP som vad jag förstår inte är utgiven någon annanstans. Men den är inspelad i rockens födelsestad Memphis Tennessee. Medverkar på skivan gör bland annat Doug Easley på gitarr, Jim Spake på saxofon och Alex Greene på orgel. Linda Gail Lewis själv spelar naturligtvis piano och sjunger. Hon har spelat väldigt mycket i Sverige.

Hon spelar riktigt bra rock n roll och sjunger och pratar på sjungande sydstatsdialekt i verkligheten och även på den här skivan. Hennes konsert var mycket klassisk rock n roll, gospel och lite country. På den här skivan är det kanske ett lite modernare urval men hon är lika genuin här också. En kul rockig positiv skiva.

Skivan inleder med en cover på Billy Swans I can help. Linda Gail sjunger bra med härligt engagemang och bra pianospel också. En del bra gitarrspel får de också in.

We were both wrong är en långsamt lunkande liten countrylåt. Linda Gail sjunger på riktigt härligt.

They called it rock är en snabb låt. En del gitarr i en modern men varierad stil.

Cry one more time är en gungande härlig långsam låt som böljar fram på ett coolt sätt. Riktigt bra lågmäld saxofon som sätter tonen. Bra sånginsats och gitarr.

Clean cut kid är också en långsam men ändå driven rock n roll låt. Här är det en del bluesigt munpel.

A.I. on the jukebox inleder andra sidan. Hon sjunger bra och river av ett långt häftigt pianosolo.

Suddenly single är en riktig böljande country. Ganska lyrisk sparsmakad gitarr som inte överanstränger sig.

Tounge and cheek är en långsam rocklåt med bra sug i. Mycket orgel och gitarr. En medryckande cool dansant känsla.

I feel so bad har en del fint piano på ett annorlunda sätt. Lite Ronnie Hawkins känsla över rock n rollen i den här låten. Blir en del riktigt rivigt piano och en del saxofon också.

Skivan avslutas med en live-inspelning av låten Las Vegas. Snabbspelad och med en duett mellan Linda Gail Lewis och en manlig sångare. Bra gitarrspel som river av ett par fina flinka solon med speciellt sound.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar