torsdag 29 december 2022

Gå och meta

Jag skrev om Foghats första album tidigare här på bloggen och deras koppling till Family Guy. Men just låten Slow ride från avsnittet av Family Guy var inte med på den skivan. Så här tänkte jag skriva om den skivan. Skivan heter Fool for the city och gavs ut 1975 på Bearsville. Den är riktigt bra om man är på humör för en ljudmässig åktur i partyland. Det här var deras sjätte album.

Titellåten Fool for the city inleder. Ett snabbt frejdigt tempo med mycket gitarr. Ett lustigt parti återkommer med studsande gitarrtoner från höger till vänster och tillbaka och märklig sång. Men det fungerar på något märkligt sätt.

Save your loving (for me) öppnar med riktigt bra och tunga gitarrtoner. Sedan kommer lite märklig processad sång till trumkomp. En del rock n roll takter och bra gitarrspel räddar upp låten.

Slow ride har en maffig framtoning med breda toner som bygger upp en stabil takt som är medryckande. Mot slutet kokar de upp en grym intensitet på gitarren. Tonerna blixtrar fram och trummorna rusar.

Andra sidan inleder med ett cover på Robert Johnson låten Terraplane blues den har ett fint tungt gung med stabilt grundkomp och en vild slidegitarr.

Save your loving (for me) har ett lite lugnare melodiskt inslag med mycket bra sånginsats. Gitarrspelet är också riktigt bra. Påminner litegrann om Parish hall faktiskt.

Drive me home är en snabb boogie låt komplett med piano. Lite mycket dans eller partyrock för min smak.

Take it or leave it har ett modernt dämpat sound som låter mycket 80-tal. Men sångaren är inspirerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar