tisdag 5 december 2017

Honky Tonk

Bobby Bland var en artist som jag faktiskt inte hört talas om tidigare trots att jag gillar tidig rock n roll. Call on me heter skivan och den är från 1963 utgiven på Duke records. Musiken drar ganska mycket åt soul-hållet men det är bra soul med mycket känsla. Bobby har en fin röst.

Anledningen till att jag fick upp ögonen för skivan i första skedet var att den innehåller en inspelning av låten Honky tonk som även The Band spelade in när de kallade sig Levon and the Hawks. Deras version finns med på A musical history men gavs aldrig ut på skiva på riktigt. Det är fantastisk låt tycker jag. Bobby Bland verkar vara den enda artist som spelat in låten och givit ut den på skiva.

Call on me inleder skivan. En underbar låt med medryckande böljande melodi. Textrader som

you can't live alone your whole life through, everybody has a future and I see my future with you
är trevliga. Fint trumpetspel och mjuk inlevelsefull röst.

The feeling is gone är en långsammare jazzigare låt.

Honky tonk har fina pianoslingor. Mycket mjukare än i Richard Manuels version. Men fortfarande en mycket bra låt. Framförd med bra inlevelse.

Cry, lover, cry en jazzig låt. Wishing well har ett spännande gitarrljud och bra sånginsats i en speciell drömsk melodi. Share your love with me har en fin melodi med fina arrangemang med både kör och stråkar.

Andra sidan inleder med That's the way love is som har ett behagligt och lite annorlunda komp på trumpet. Care for me har både kör och stråkar och trumpet. No sweeter girl är riktigt klassisk dansant melodiös pop. Bobby's blues är en blues i den mjuka jazziga änden av skalan. Bra känsla i Bobbys röst.

Ain't it a good thing börjar trevande men byggs upp på ett övertygande sätt. En bit in i låten är det en kvinna som sjunger en vers på ett bra sätt.

Queen for day avslutar på ett jazzigt sätt men bra röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar