onsdag 29 november 2017

Vilt men finstämt

Sir Lord Baltimore är ett märkligt gruppnamn och de gjorde den märkliga skivan Kingdom come 1970 utgiven på Mercury. Det märkliga är den vilda råheten som helt plötsligt mixas med drömsk finstämd folkmusik och det fungerar hur bra som helst. Jag gillar den här skivan. Både lite Blue Cheer, Betty, Dragonfly och Yesterday's Children över den.

Lord Baltimore verkar för övrigt ha varit en verklig person som bland annat gav namn åt staden Baltimore i Maryland USA. Men bandet Sir Lord Baltimore kom ifrån New York. Det bestod av Louis Dambra på gitarr, Gary Justin på bas och John Garner på trummor och sång.

Master heartache inleder med bra både tungt och snabbt gång. Inspirerad sånginsats och bra sparsmakad gitarr.

Hard rain fallin' har en medryckande snabb och varierad stil. Återigen en bra sånginsats och gitarrspel.

Lady of fire är en vild gitarrlåt med grymt fjädrat basbaserat riff.

Med Lake isle of innersfree byter de stil helt och hållet. Låten är drömsk folkmusik lite åt det barocka hållet med cembalo. Stilsäkert.

Pumped up avslutar första sidan i vild hårdrockande stil.

Andra sidan inleder med titellåten Kingdom come. En tung och lite lugnare låt med bra basspel, sånginsats och gitarr. En del spännande ljusa ljud ger lite barockstämning på ett par ställen.

I got a woman är riktigt vild och överstyrd på ett kul sätt.

Nästa låt Hell hound är lite mer nedtonad men med lite för skrikig sång. Bra gitarr.

Helium head (I got a love) en märklig låt med körsång och helt galet vilda gitarr och bas toner med en knasigt undflyende melodi.

Skivan avslutas med den snabba låten Ain't got hung on you.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar