onsdag 7 september 2016

Beverly D'Angelo på skiva

Charlie Bleak var med och spelade in en privatpressad som gjordes av ett gäng collegestudenter från Earlham College i Indiana. Senare under 70-talet spelade han in en skiva som gavs ut av P.I.P. Records eller Pickwick. Den kom 1976. Med på den skivan var bland annat en person i kören Bev D'Angelo som tydligen ska vara skådespelerskan Beverly D'Angelo som bland annat spelar Ellen i Ett päron till farsa filmerna. Hon sjunger ju en del i dessa filmer på ett mycket bra sätt och hon spelar ju även countrysångerskan Patsy Cline i filmen Coalminers daughter. Så sjunga kan hon men vad jag vet så är detta de enda skiva som hon varit med på.

Den här skivan innehåller många trevliga låtar i en westcoast-anda med ett öppet friskt kanske lite sorgset pop-ljud med vissa countryinfluenser och bra stämsång. Ett par låtar innehåller lite banjo och klockspel. Gillar nog bäst Let me in och Never you mind. Någon låt är tyvärr väldigt jazzinfluerad. Men på det hela taget så gillar jag det här albumet. Bra melodier och spännande ljudbilder med kul infall här och där. Låtarna är samtliga skrivna av Charlie själv och texterna står på insidan av det utvikta omslaget.

Titellåten Let me in (I'm no stranger) inleder första sidan. En snabb countrylåt i breda penseldrag. Medryckande melodi och bra banjosolo.

Doesn't baby know (do what you like) har en märklig enträgen melodi med en del trumpet och elgitarr.

Never you mind är en lugn reflekterande låt med akustiska lågmälda ljud och bra sångarrangemang med både manliga och kvinnliga stämmor.

Love's an easy one har en blandad melodi med fina växlingar. Bra trumpet och fint gitarrspel.

The breath of life sänker tempot till en styrlös jazzlåt.

Andra sidan inleder med Nobody knows your number. Är en ganska jazzig låt i början men har en bra och medryckande refräng. En del trumpetspel.

Going back too Julie har en behaglig countrystämning. Lågmäld och fint elgitarrspel.

Love is on the way har ett mer blandat sound med både akustiskt och elförstärkt. Bra melodi och bra sånginsats.

Part of the scenery har en underlig melodi med tonstötar. En del orgel och ett ganska bra elgitarrsolo.

New York / Summer (Take care of your business) avslutar skivan. En ganska drömsk låt med behaglig melodi. Har ett instrumentalt avsnitt med piano och klockspel som låter nästan psykedeliskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar