onsdag 29 december 2021

Skrämmande men intressant

Raw power är ett album med skrämmande men ändå ganska intressant musik. Det spelades in av Iggy and the Stooges och gavs ut av Columbia 1973. Mitt exemplar är den brittiska utgåvan på CBS.

Musiken är snabb, vild, hård och ofta skrämmande. Energinivån är hög och det kommer en del bra gitarr emellanåt. De påminner en del om The Sonics eller kanske i sina mest melodiska ögonblick om Velvet Underground men betydligt skramligare.

Search and destroy har en ojämn och vild framtoning. Ljudnivån pendlar, sången är väldigt aggressiv och gitarrspelet hårt och snabbt.

Gimme danger har en annan stil med en rå sång och en stillsam men tung akustik gitarr som komp. Det kommer lite distad gitarr senare i låten. Den byggs upp på ett farligt sätt. Mot slutet tappar den lite fart och riktning och irrar sig iväg i tonernas värld.

Your pretty face is going to hell (originally titled "Hard to beat") rusande takt och en agressiv distad röst. Ganska flyhänt gitarr en bit in i låten.

Penetration har en lågmält kraftfull inledning med tung gitarr. Sedan kommer sången som låter väldigt otäck och hotfull.

Andra sidan inleder med pianospel, hård gitarr och vild sång i titellåten Raw power. Outtröttligt tempo.

I need somebody har en touch av skruvad blues över sig. Hård vinande och ångestladdad gitarr och även en del munspel och med en galen sånginsats.

Shake appeal är en speedad och ganska avskalad rocklåt.

Death trip är väldigt skramlig och skränig med snabb rå gitarr och sång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar