lördag 25 december 2021

Julgransrock

Igår var det julafton och naturligtvis ska man lyssna på lite julmusik i dessa tider. Bland mycket annat blev det även Brenda Lee som med sin klassiker Rockin' around the christmas tree inleder svängigt ett julalbum med titeln Merry christmas. Det gavs ut 1964 på Decca.

Mestadels är det poplåtar men det mesta är riktigt bra och trevligt i juletid. Jag har tidigare skrivit om ett album med Brenda Lee på bloggen här.

Skivan inleder med den bästa låten Rockin' around the christmas tree. Fantastisk melodi med bra tryck i ett saxofonsolo och riktigt bra klipp i Brendas sång.

This time of the year har en mer sentimental känsla men Brenda sjunger bra speciellt i call and answer med kören.

Jingle bell rock inleder med de kända tonerna från Bjällerklang men sedan blir det bra rock n roll av det lite lugnare slaget. Brenda sjunger med mycket känsla och inlevelse.

Strawberry snow är återigen en mycket lugn sentimental låt. Santa Claus is Comin' to town är den klassiska låten i en riktigt bra version med bra klipp i sången och bra arrangemang. Silver bells finns även med på Elvis Presleys julalbum och är där en av mina favoritlåtar. Brenda sjunger den också bra.

Andra sidan inleder med låten Winter wonderland i en svängig version. Sorgliga låten Blue christmas tar vid. Brenda sjunger med mycket känsla. A marshmallow world en liten poplåt. Med något som nästan låter som en cembalo.

Christmas will be just another lonely day har lite mer känsla och mer tryck. Bra trummor och bra körarrangemang som förstärker Brendas inlevelsefulla sånginsats.

Frosty the snowman är en liten berättande poplåt.

The angel and the little blue bell har en härlig medryckande melodi och vacker sånginsats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar