måndag 23 november 2020

Både likt och olikt

Karen Beth bjuder på en blandning av countryrock, folkrock och blues i en singer/songwriter-stil på sin andra LP. Den heter Harvest och gavs ut 1970 på Decca. Alla texter är tryckta på skivfodralet.

Hon skrev de flesta av låtarna själv och hon sjunger och spelar gitarr på låtarna. Det är mestadels akustisk musik men på samtliga låtar utom en så medverkar minst en annan musiker. Musiken är både lik mycket annat och inte exakt likt något annat heller. Jag nämner ändå Karen Dalton och Judee Sill. Det melodiskt och positivt men inte uddlöst.

Mina favoritlåtar blir nog The way back, Hold tight och speciellt den avslutande Up to my neck in high muddy waters den har ett väldigt bra arrangemang.

Like Wine To Me inleder i melodiös countrystil. Ljuvliga toner på pedal-steelgitarr. Last time fortsätter med melodiös lugn countryrock. Sometimes true här korsas countryrock med folkrock. The way back har lite mer tryck i melodin. Bra sväng. Hard luck mama är mer jazz med en del trumpet och ganska snabbt spel.

Andra sidan inleder med Hold tight är trevlig driven blueslåt i positiv stil. En del munspel och en bra sånginsats. Gentle place (song for Tom) har en lågmäld orgel och gitarrspel. I'm no good for you här blir det folkrock. No apologies har vackert gitarrspel i två lager. En duett i bra arrangemang mot slutet. Ribbon har bra gitarrspel.

Up to my neck in high muddy waters är inte riktigt en blues trots mycket munspel. Bra arrangemang med sång och munspel i en fin kombination och en medryckande melodi. En del piano kommer in i låten också. Mycket bättre än Stoney Ponys version.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar