måndag 29 maj 2017

Fel skiva

En del skivor lever verkligen inte upp till vad man förväntar sig. Ett exempel på det är skivan Look at the fool och är inspelad av Tim Buckley 1974 utgiven på Discreet. En artist som gjorde skivan Goodbye and Hello. En psykedelisk skiva med barocka toner och folkrock. Man kan ju lätt tro att en annnan skiva med honom ska fortsätta i samma tema, speciellt med tanke på vad som står på t ex Discogs. Men det här är istället funk och soul.

Det känns som att de stoppat fel skiva i konvolutet. Kolla på vilka instrument som används t ex. Står tolvsträngad gitarr, hörs inte. Cello hörs inte.

Look at the fool är ren soul med kör och väldigt mjukt komp och lealös melodi som stundtals känns som är på gång till något bra och sedan försvinner bort totalt. Bring it on up är mer åt funk-hållet. Helpless fortsätter i en mjukare funkstil. Känns som 80-talet. Freeway blues har absolut ingenting med blues att göra. En stuffig funk är vad som står till buds. Tijuana moon fortsätter i någon sorts karnevalsfunkstil.

Andra sidan startar med Ain't it peculiar är funk med en del bra gitarr men sånginsatsen är inte bra. Who could deny you har lite mer sparsmakad stil med piano men tyvärr en massa plastiga ljud som kladdar ner allt. Mexicali voodo någon sorts mjuk soul funk som känns plastig. Down in the street har en del trumpet i typisk modern soulstil. Wanda Lou en orgeldränkt funklåt med fast takt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar