söndag 20 november 2016

Blues i Frankrike

Jag letade egentligen efter en annan Luther på skivmässan Huskvarna nu senast. Men jag hittade ingen med Luther "Guitar Junior" Johnson så det fick bli den här med Luther Allison istället. Den är utgiven av franska skivbolaget Blue Silver 1979. Musiken på skivan är inspelad live och skivan heter Live.

Luther Allison spelar en avslappnad ganska positivt laddad mjuk blues. Det är fem låtar på skivan och de innehåller alla fina långa partier med improvisationer och jam som passar fint in i respektive låt. Det är bra piano och munspel samt även gitarr som var Luther Allisons instrument. Gitarrspelet är riktigt varierat. Musiken påminner lite om Muddy Waters och även BB King men även om Luther "Guitar Junior" Johnson. Luther Allison träffade Howlin Wolf i Chicago 1957 men har inte riktigt hans råa stil.

Luther's shuffle är en bra snabb inledning med mycket piano och munspel. Enda låten på skivan skriven av Luther Allison själv.

I can't quite you babe är en Willie Dixon låt i ett lite mer klassiskt bluestempo med rökig stil. Bra samspel mellan gitarr och piano som båda tillåts briljera i fina långa improvisationer.

I'm leavin' är en mer sångorienterad blues i rockstil. Luther har bra känsla.

På andra sidan inleder Rock me baby är väldigt avskalad och mjuk i stilen. Lyriska gitarr- och pianotoner. Riktigt bra känsloladdade solon på gitarren i samspel med piano.

Låten övergår direkt i avslutande Little red rooster. En klassiker med Howlin Wolf men skriven av Willie Dixon. Intensiv sånginsats och bra temperamentsfull gitarr och en del riktigt bra piano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar