söndag 22 maj 2016

Utskällt livealbum

Ett av de mest utskällda live-albumen vad jag förstår är 13th floor elevators tredje album som heter just Live. Det som ogillas med det är att det är pålagt en massa publikljud i efterhand. Det är inte alls ett live-inspelat album utan ett hopplock av gamla inspelningar på applåder och busvisslingar ditlagda i efterhand. Enligt mig är det inte speciellt störande utan ett ganska bra album.

Egentligen är det kul att lyssna på främst för låtarna Before you accuse me, You gotta take that girl och I'm gonna love you too all tre från första sidan. Här får de till en sprucken härlig drömsk stil på de två sistnämnda och en rockig stil på den första. Soundet ligger mittemellan deras två första album men lutar väl lite mer åt det första Psychedelic sounds.

Before you accuse me är en cover på den klassiska Bo Diddley låten. En blues rockare som de framför i en ganska avslappnad men med ångesten bubblande i bakgrunden. Roky sjunger sjunger med entusiasm och gitarrslingorna sitter fint och deras säregna bubblande bakgrundsljud passar också in bra.

She lives in a time of her own är från Easter everywhere. Drömsk och svävande som alltid. Riktigt bra gitarr i slutet.

Tried to hide är från debutalbumet Psychedelic sounds. Är stressad och ganska hotfull med skum rytm och ett skrämmande riff.

You gotta take that girl är en ny låt på detta album. En drömsk vacker låt med fin melodi och lågmäld elgitarr med fin sånginsats och ett nedtonat bubblande ljud. Skriven av Powell St. John. Påminner lite i stil om en Buddy Holly låt.

Hyllningen till Buddy Holly fortsätter med I'm gonna love you too en låt som Holly spelade in själv. Roky låter väldigt likt och kompet är också stilrent.

Andra sidan inleder med Everybody needs somebody to love. Har nästan lite Rolling Stones känsla över sig och reggie i kompet. Tydligen en Salomon Burke låt. Växer lite stundtals i vissa partier med bra flinkt gitarrspel.

I've got levitation är från Easter everywhere. Har ett säreget driv.

You can't hurt me anymore har ett fint medryckande komp med engagerad sånginsats av Roky. En ganska rak rocklåt.

Roller coaster är från Psychedelic sounds. Inleder avslappnat men hotfullt. Har ett visst surfaktigt sound över sig. Sen har vi det bubblande ljudet och ångestfylld sånginsats.

You're gonne miss me från första skivan. En driven ganska mörk låt det här också. Surfinspirerad gitarr som är riktigt bra. Knyter ihop säcken med inledningen med Bo Diddley ganska bra. En del munspel finns med också mot slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar