söndag 10 december 2023

Fin liveblues

Luther Allison med albumet Live in Paris från 1979 på etiketten Blue silver är en riktigt bra liveskiva. Den ger en positiv känsla med fina improvisationer i långa jam. Jag har tidigare skrivit om en annan liveskiva med Luther också en fransk skiva på samma bolag. Här är det lite mer slidegitarr skulle jag säga. Första och sista låten på skivan är Luthers egna kompositioner.

Crazy jealous har ett varmt och varierat gitarrspel och en härlig jamstil med trummorna.

Sweet little angel är en tungsint blueslåt i en rökig barstil.

My babe har en enorm melodi som de framför återhållsamt och lågmält men ändå med en fantastisk närvaro. De låter melodin tala för sig själv. Snyggt gitarrspel och piano samt lite orgel.

Andra sidan inleder med BB King låten Thrill is gone. Framförs i en Eric Clapton influerad stil. Skiftar ut i en jazzstil en bit in i låten.

Early in the mornin' drar iväg med fina slidegitarrtoner i en klockren Elmore James influerad stil. Riktigt bra improvisationer med gitarr och piano.

Tribute to Hound Dog har en frenetisk takt också med slidegitarr men i en mer uppslupen stil. Jag undrar om det kan vara Hound Dog Taylor som avses med låttiteln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar