torsdag 3 oktober 2019

Inspelningsorten finns i soundet

Boz Scaggs gav ut sitt andra album på Atlantic 1969. Hav var tydligen medlem i Steve Miller band och här spelar han tillsammans med Duane Allman. Även Tracy Nelson körar lite på nån låt. Albumet är inspelat i Muscle Shoals i Alabama vilket på hörs.

De flesta av låtarna är skrivna av honom själv. Musiken påminner lite grann om både The Band ibland och även om Janis Joplin i sista låten.

Skivan inleder med tät funk blues i låten I'm easy. En del blås och själfull sånginsats med en del kvinnlig kör.

I'll be long gone har en annorlunda lugn framtoning med nästan bara sången som hörs i en berättande stil. En del soul över den här låten.

Another day (another letter) har en riktigt längtande stämning. Väldigt längtande och själfull. Utsökt komp.

Now you're gone någon slags countrylåt i 40-talstappning.

Finding her är en lite mystiskt låt med svävande gitarrljud.

Look what I got är lite mer genuin country i stilen. Fina svävande slidegitarrtoner. Avslutningen på låten är riktigt bra med blås, gitarr och sång kokande ihop.

Andra sidan består av endast tre låtar. Först ut är Waiting for a train som är en countrylåt med en tydlig text men framförd på ett något teatralt sätt.

Loan me a dime är en lugn avslappnad bluesig låt med en bra sånginsats med mycket känsla. Riktigt bra gitarr och orgel i samspel med en del smakfullt blås.

Sweet release är en riktigt själfull behaglig låt. Kompet är rikt utan att bli svulstigt. Det är gitarr, kör, blås och orgel. Fin anspråkslös sånginsats. Har lite samma känsla som låten Little girl blue med Janis Joplin.

2 kommentarer:

  1. Loan me a dime är en riktig favorit! Vilka solon från Duane Allman!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, det är en riktigt bra låt.

      Radera