torsdag 11 juli 2024

Försiktigare smäll

Skivan Music var den tredje LPn med gruppen Bang. Den gavs ut på Capitol 1973. Här har de breddat sig till countryrock men de behåller hårdrocksinfluenserna på ett spännande sätt och skapar en egen stil. Mer tillbakalutat skulle jag säga.

Tony D'lorio slutade att spela trummor redan på föregående skiva men är som tidigare kvar som arrangör och delad låtskrivare med Frank Glicken och Frank Ferrara som båda är kvar på gitarr, bas och sång. Bakom trumsetet finns Bruce Gary som på tvåan. Kul att texterna finns med innerpåsen. Den har för övrigt en intressant design med olika typsnitt för titeln på varje låt.

Låtar som är värda att nämnas lite extra är Don't need nobody och Exactly who I am men jag gillar skivan som helhet.

Windfair är en dynamisk rocklåt i en stil som liknar den de hade på tidigare album, upprymt och kraftfullt speciellt gitarrspelet.

Glad you're home är lite lugnare men på något ställe får de in sitt signaturgitarrspel med fjädrade runda bastoner.

Don't need nobody har ett slagkraftigt tempo med kraftfulla trummor och en positiv stil i sång och gitarr. Intensivt och riktigt bra gitarrspel i slutet.

Page of my life har ett pianoliknande instrument och en del gitarr. Inte fullt lika ösigt.

Love sonnet inleder med en pianoslinga som återkommer i en sydstatsdoftande böljande stil.

Andra sidan inleder med Must be love är en behaglig countryrocklåt. En del intressant gitarrspel med en del speciella slidetoner.

Exactly who I am fortsätter med countryrock men hugger till ibland med lite hårdare toner. De lyckas få till en sömlös mix.

Pearl and her ladies har en kombination av tyngre gitarrspel och en melodisekvens på piano i mitten som påminner om låten Delilah med Tom Jones.

Little boy blue har ett lugnare reflekterande tempo i en trevlig melodi med en del piano och gitarr i en snygg kombination.

Brightness har ett spännande halvakustiskt gitarrljud och ett bra driv. I slutet kokar de ihop snyggt med trummor och någon slags tvärflöjt med bastoner.

Another town avslutar skivan instrumentalt med en mycket kort låt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar